Виж повече за Азиатската круша – убиец на махмурлука.

Азиатската круша – убиец на махмурлука.

Знаете ли, че консумацията само на един плод може да премахне махмурлука от ежедневието ви завинаги? Азиатската круша е много вкусна и според науката – помага изключително ефикасно срещу махмурлук.

Изследване, проведено през миналото лято от Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation – национална научна агенция в Австралия, установява, че приемането на азиатски круши – цели или под формата на сок, преди да прекалите с алкохола, може да намали нивата му в кръвта ви и да ви спести махмурлука. Въпреки че учените не могат да определят какво точно се съдържа в азиатската круша, което им гарантира подобно действие, те смятат, че плодът „въздейства на ключови ензими, участващи в метаболизма, които елиминират абсорбацията на алкохол“.

Според изследването, трябва само една чаша сок от златния плод, за да се предотврати махмурлук. Само не забравяйте, че този трик работи, само ако го изпиете преди алкохола.

Азиатската круша е известна още и като японска круша. По форма тя прилича на ябълка, но има вкус на круша. Освен че е изключително сочен, този плод съдържа големи количества фибри и витамин С, които влияят благотворно върху организма.

 

източник: Профит БГ

%d блогъра харесват това: