Притча за дърводелеца и как да НЕ строим живота си. Вижте я.

Майстор дърводелец работел много години при един строител, докато един ден се уморил и решил да се пенсионира. Строителят уважил желанието му, но го помолил за една последна услуга – да построи още една къща.

Майсторът се съгласил, но с течение на времето се видяло, че вече не чувства работата със сърцето си! Бързал, дори започнал да използва лоши материали и крайният резултат бил плачевен – никога не бил строил по-калпава постройка.

Когато къщата била завършена, собственикът дошъл да види какво е направено. Обиколил цялата къща, след това подал ключа на дърводелеца и му казал:

– Тази къща е за теб. През годините заедно с теб свършихме прекрасна работа. Изключително ми е тъжно да се разделим, но уважавам твоите желания! Затова искам да ти подаря тази къща в знак на уважение и признателност!

Майсторът бил напълно объркан и шокиран. Изпитвал и огромен срам. Ако знаел, че строи собствената си къща, той би я построил по напълно различен начин!

Същото е и с всички нас. Ден след ден ние строим живота си, но често не даваме от себе си за строежа. След това шокирани осъзнаваме, че трябва да живеем в къщата, която сами сме си построили. И ако можехме да я започнем от начало, със сигурност бихме я построили по напълно различен начин! Но няма връщане назад. Затова нека внимаваме как строим. И да го правим мъдро.

loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: